• Vriendelijke en vakkundige tandarts
  • Alle tandheelkundige kennis in huis
  • Ruimte voor nieuwe patiënten

Mondhygiënist in Rotterdam bij Tandzorg Kralingen

Bij Tandzorg Kralingen heeft onze mondhygiënist een specifieke deskundigheid op het gebied van mondzorg. In onze praktijk in Rotterdam behandelen onze mondhygiënisten Romy en Hannah mond- en tandvleesproblemen en geven ze advies om nieuwe problemen te voorkomen. Ook staan we voor u klaar wanneer u vragen heeft over de hygiëne van uw gebit. Bel ons voor een afspraak op telefoonnummer 010 – 414 2248.

Bezoek onze mondhygiënepraktijk Tandzorg Kralingen Lusthof

Bestaande patiënten kunnen via onderstaande button ook een afspraakverzoek indienen en nieuwe patiënten kunnen zich online inschrijven via het inschrijfformulier.


Een betrouwbare tandarts in Rotterdam

Bij Tandzorg Kralingen vindt u tandartsen met een Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) registratie. Deze registratie laat zien dat onze tandartsen bevoegd en bekwaam zijn. Om deze registratie te behouden, voldoen onze tandartsen aan een aantal registratienormen. Dit betekent dat onze tandartsen:

  • Gediplomeerd zijn en een geldige BIG-registratie hebben.
  • Bij- en nascholing volgen om hun vak bij te houden.
  • Werken volgens de praktijkrichtlijnen.
  • Open en toetsbaar zijn voor collega’s en patiënten.
  • Vloeiend Nederlands spreken.

Vandaag bij de mondhygiëniste(Hannah) geweest, ik ben erg blij met het resultaat. Mondhygiëniste neemt haar tijd en is erg aardig. — Seyit Yigit

Bij Tandzorg Kralingen kunt u erop vertrouwen dat u behandeld wordt door tandartsen die de hoogste standaarden van kwaliteit en professionaliteit naleven.

Naar de mondhygiënist

Een gezonde mond is belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Door slechte mondverzorging kan uw tandvlees ontstoken raken. Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade, zoals het verlies van uw tanden en kiezen.

De mondhygiëniste helpt u om van uw mond- en tandvleesproblemen af te komen en helpt u nieuwe problemen te voorkomen. Samen met u zorgt de mondhygiëniste ervoor dat uw mond gezond, sterk en fris blijft.

Bij Tandzorg Kralingen begrijpen wij hoe belangrijk het is om een gezond gebit en een mooie glimlach te hebben. Uw mondhygiëne staat daarom bij ons centraal. De mondhygiënist helpt u wanneer u last heeft van:

Tandsteen en tandplak

Tandsteen is een korrelige afzetting die aanslag veroorzaakt op de tanden en de tanden laat verkleuren. Alleen de tandarts of mondhygiënist kan het verwijderen, aangezien het erg hard is. Niet iedereen zal er last van hebben, maar naarmate je ouder wordt zal opbouw van tandplak en tandsteen sneller vorderen. Het verschilt verder per persoon of je er last van hebt of niet.

Tandplak is een plakkerig, kleurloze afzetting van bacteriën die zich continu op het tandoppervlak vormt. De opbouw van tandplak kan aanslag veroorzaken en is één van de voornaamste bronnen van tandvleesproblemen. Het bestrijden van tandplak is een cruciaal onderdeel van een goede mondverzorging. Het is erg belangrijk om twee keer per dag je tanden te poetsen en interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals flos, ragers en stokers.

Om dit te voorkomen raden we aan om in ieder geval elk half jaar uw gebit professioneel te laten reinigen door onze mondhygiënist.

Bloedend, rood en gezwollen tandvlees

Tandvleesproblemen beginnen met gevoelig en zachter tandvlees. In ernstige gevallen kan dit leiden tot het verlies van het weefsel dat uw tanden op zijn plaats houdt. Dit wordt veroorzaakt door tandplak.

Bloedend, rood of gezwollen tandvlees is vaak een teken van ontstoken tandvlees. Uw tandvlees kan overal ontstoken zijn, maar dit kan ook plaatselijk zijn. Vaak gaat dit gepaard met een vieze smaak in de mond of het hebben van een slechte adem. Het doet vaak geen pijn maar het kan wel gevoelig zijn bij aanraking. Vaak is er niets te zien maar gelukkig kan de mondhygiënist vaststellen of er een ontsteking is.

Terugtrekkend tandvlees

Wanneer u last heeft van teruggetrokken tandvlees komen de tandhalzen – de overgang van de kroon naar de wortel – bloot te liggen. Dit kan erg pijnlijk zijn, vooral bij het nuttigen van een appel, thee, koffie of ijs. Vaak heeft de manier van poetsen invloed op het tandvlees. Te hard, te zacht of met een verkeerde borstel poetsen kan terugtrekkend tandvlees veroorzaken. Ook kan deze aandoening worden veroorzaakt doordat het tandvlees geïrriteerd raakt door implantaten als bruggen, kronen of facings.

Twee keer per dag, twee minuten poetsen en regelmatig de tandarts bezoeken kan ervoor zorgen dat terugtrekkend tandvlees wordt voorkomen. Vraag onze tandarts in Rotterdam advies over welke tandpasta of welke borstel u het beste kan gebruiken.

Parodontitis

Als tandplak op tanden en kiezen in de rand het tandvlees een ontsteking (gingivitis) veroorzaakt en deze zich uitbreidt naar het kaakbot, dan kan dit leiden tot parodontitis. De mondhygiënist kan u hepen bij het bestrijden en verhelpen van parodontitis.

Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Er bestaan veel mythes over de oorzaken van een slechte adem. Vaak herken je een slechte adem door een metaalachtige en zure smaak in de mond. Waar veel mensen denken dat dit komt door het eten van knoflook of uien zijn bacteriën op de tong de echte oorzaak. Achterop de tong bevinden zich diepe groeven waar bacteriën zich graag gaan nestelen.

Door de tong ook te poetsen en goed uw tanden te poetsen en interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals flos, ragers en stokers kan dit worden voorkomen.

Losstaande tanden of tanden die verschuiven

Niet alle tand(vlees)problemen zullen altijd even goed zichtbaar zijn. Wanneer het rood is of bloedt zal je dat natuurlijk merken, maar in het tweede stadium van deze ziekte kan het zover gaan dat tanden los gaan zitten, wat mogelijk leidt tot tandverlies. Dit kan gelukkig worden voorkomen door regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts en voldoende te poetsen en interdentale hulpmiddelen te gebruiken zoals flos, ragers en stokers. Als u zich daaraan houdt verhoogt u de kans op het levenslange behoud van uw tanden.

Schaamte voor uw gebit

Door langdurige tijd niet langs de tandarts te gaan kan de kwaliteit van het gebit flink achteruit gaan. Regelmatig laten controleren is erg belangrijk. Naast de gezondheid die wordt aangetast kan er ook schaamte voor het gebit optreden, waardoor u niet voluit durft te lachen, uw tanden verbergt op foto’s en minder vaak op de voorgrond durft te treden.

Bij Tandzorg Kralingen in Rotterdam weten wij goed hoe we hiermee om moeten gaan. Als tandarts zijn wij heel wat gewend en wij vertellen u graag hoe wij uw gebit weer mooi kunnen maken.

Maakt u zich zorgen over de kwaliteit en de hygiëne van uw gebit? Maak dan direct een afspraak door te bellen naar 010 414 2248 of maak online een afspraak.


Belang van een bezoek aan de mondhygiëniste

Het is belangrijk om naast uw standaard bezoek bij de tandarts ook een bezoek te brengen aan de mondhygiënist. De tandarts kijkt voornamelijk naar de tanden, kiezen en het tandvlees. Daarnaast behandelt de tandarts niet uw tandvlees problemen en aanslag op uw tanden.

De mondhygiënist is een onafhankelijke partij die zowel naar de gaatjes kijkt als naar het weefsel in uw mond. U heeft dus een extra controle op uw gebit. Het voorkomen van mondproblemen is beter dan genezen. Maak online een afspraak met de mondhygiëniste of bel direct naar 010 – 414 2248.

De mondhygiënisten van Tandzorg Kralingen

Wij vinden uw mondgezondheid zeer belangrijk. Een gezond gebit is meer dan geen gaatjes hebben. De mondhygiënisten hebben een eigen specifieke deskundigheid op het gebied van mondverzorging en de behandeling van ontstoken tandvlees. Jaarlijks volgen de mondhygiënisten bij- en nascholingen om up-to-date te blijven van de nieuwste tandheelkundige technieken.

Om uw tandvlees zelf gezond te houden geven wij u graag tips bij:

  • Tanden poetsen
  • Tanden stoken
  • Tanden flossen
  • Preventie van mondproblemen
  • Uitleg van mondverzorgingsproducten
  • Hoe u ragers moet gebruiken

Veelgestelde vragen mondhygiënist Rotterdam

We krijgen vaak vragen van patiënten over de mondhygiënist. De meestgestelde vragen hebben we voor u verzameld en hieronder voor u beantwoord.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Dat hangt af van uw situatie, maar we raden sterk aan om 2 keer per jaar naar de mondhygiënist te gaan om grote gebitsproblemen voor te zijn.

Worden de kosten voor de mondhygiënist vergoed?

De kosten voor de mondhygiënist worden jaarlijks bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze kosten worden vanaf een leeftijd van 18 jaar niet meer vanuit het basispakket vergoed. Wel is het mogelijk dat u recht heeft op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit een aanvullend pakket in uw zorgverzekering. Infomeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

Moet ik door mijn tandarts verwezen worden naar de mondhygiënist?

Mondhygiëniste
Mondhygiëniste

Het is niet nodig om een doorverwijzing te hebben vanuit uw tandarts. U kunt direct zelf een afspraak maken door te bellen naar 010 – 414 2248 of ons formulier in te vullen.

Doet het verwijderen van tandsteen pijn?

Het verwijderen van tandsteen kan mogelijk een beetje gevoelig zijn. Als het te pijnlijk wordt, kunt u het altijd aangeven bij onze mondhygiënisten. Eventueel pauzeren we de behandeling dan zodat u tijd heeft om tot rust te komen.

Hoe ziet gezond tandvlees eruit?

Gezond tandvlees is roze van kleur, ligt stevig om de tanden en kiezen en bloedt niet bij het eten, poetsen of flossen.

Met welke tandenborstel kan ik het beste poetsen?

Het is beter om met een elektrische tandenborstel te poetsen dan een gewone handtandenborstel. Een elektrische tandenborstel doet de beweging namelijk voor u en geeft in sommige gevallen zelfs aan wanneer u te hard poetst.

Contact

Tandzorg Kralingen
Voorschoterlaan 31a
3062 KG Rotterdam

010 414 2248
info@tandzorgkralingen.nl

Openingstijden

Maandag:08.15 – 17.00
Dinsdag:08.15 – 17.00
Woensdag:08.15 – 17.00
Donderdag:08.15 – 17.00
Vrijdag:08.15 – 17.00
Zaterdag:Op afspraak
Zondag:Gesloten